Биологичното градинарство се фокусира върху отглеждането на растения без използване на изкуствени торове, пестициди или инсектициди. Основната цел на градинаря е да върне на природата това, което е взел от нея. Градинарът твърдо вярва в сътрудничеството с дивата природа, включително почвата, водоснабдяването и жителите на квартала.

При органичното градинарство градинарят зачита всеки аспект на природата, докато работи с нея, за нея и в нея. Когато става въпрос за биологично градинарство, основната цел е да осигури на дивата природа това, което тя непрекъснато консумира.

В биологичното градинарство има няколко елемента, на които трябва да се даде приоритет. Земята и нейните органични източници на препитание са на първо място. За да поддържа и да се грижи за почвата, градинарят трябва да обърне голямо внимание дори на най-малките елементи.

Редовните промени в почвата с органични материали са от решаващо значение. Лесно се изпълнява и градинарят трябва само да огледа своята градина, двор и кухня, за да види природата. Органичният компост, необходим за парка, може да бъде направен от тревни ивици, разлагащи се растителни и дървесни остатъци, кухненски боклук и мъртви растителни компоненти. За най-добри резултати включете този органичен компонент във вашата почва.

Растенията и дърветата, които ще бъдат събрани там, са друг изключително важен аспект от био градината, който трябва да бъде внимателно проучен. Препоръчително е да засадите фиданки или да посеете семена, които отговарят на вашия тип почва и среда. Това ще ви освободи времето, защото няма да се притеснявате много за развитието им и защото природата сама ще се погрижи за здравословния им растеж.

Според някои органичните плодове и зеленчуци имат по-добър вкус и съдържат повече витамини и хранителни вещества. Можете да се преборите с ранните симптоми на рака, като консумирате тези хранителни вещества. Най-добрата причина е, че тъй като органичното градинарство не използва химикали за прибиране на реколтата, яденето на органична храна намалява риска от поглъщане на опасни вещества като пестициди, торове и индуктори на растежен хормон. Един от най-добрите начини да поддържате активност, здраве и форма е чрез него.

Предимства на органичното градинарство

Биологичното земеделие е най-добрият начин да останете във връзка с природата и да се подмладите напълно отвътре. Тази дейност елиминира риска от старост, диабет, сърдечни пристъпи и т.н. Освен това отглеждането във вашия двор е рентабилен метод. Тъй като в биологичното земеделие не се използват пестициди, извличането на азот може да бъде успешно предотвратено. Той подобрява качеството на стандартите на страната, осигурява здрава, богата на хранителни вещества почва и произвежда висококачествени стоки. Памук и други нехранителни продукти могат да бъдат успешно култивирани в био градинарството.

Две основни предимства на биологичното градинарство са:

Първо, това позволява на вас и вашето семейство да консумирате по-малко пестициди в ежедневната си диета. Количеството опасни вещества, които изчерпваме в ежедневието си, се намалява чрез консумация на точния брой плодове и зеленчуци.

Второ, това ви позволява да направите своята част за опазването на околната среда от опасни вещества. Практикувайки органично градинарство, избягвате да използвате търговски торове и инсектициди, които могат да навредят на растенията. Вместо това ще използвате различни други технологии, за да запазите здравето на растенията и да спрете разпространението на вредители.

Как бързо да започнете био градинарство?

Можете да започнете биологично градинарство, като следвате няколко прости, практични стъпки.

Първо, проверете почвата, която ще използвате за биологично земеделие. Освен че поддържа вашите растения здрави, добрата почва ще ви осигури и различни хранителни вещества. Можете да тествате земята у дома, когато ви е удобно, като закупите комплект за тестване. Като алтернатива можете да изпратите проба от почвата до вашия квартален офис за разширение на земеделието за тестване.

След това решете семената и разсада, които искате да поставите в градината си. Намерете растения, които ще растат добре във вашия тип почва и попълнете почвата, ако е необходимо. Изберете растения, които се адаптират добре към земята, влагата, светлината и климата. Купете разсад, който може да се отглежда естествено, без пестициди или торове. Това ще ви позволи да консумирате само органични храни без вредни химикали.

Първо, проверете почвата, която ще използвате за биологично земеделие. Освен че поддържа вашите растения здрави, добрата почва ще ви осигури и различни хранителни вещества. Можете да тествате земята у дома, когато ви е удобно, като закупите комплект за тестване. Като алтернатива можете да изпратите почвена проба до вашия квартален офис за разширение на земеделието за тестване.

След това решете семената и разсада, които искате да поставите в градината си. Намерете растения, които ще растат добре във вашия тип почва и попълнете почвата, ако е необходимо. Изберете растения, които се адаптират добре към земята, влагата, светлината и климата. Купете разсад, който може да се отглежда естествено, без пестициди или торове. Това ще ви позволи да консумирате само органични храни без вредни химикали.

След като всичко е готово, е време да започнете да се грижите и поддържате уникалната градина ежедневно. Сега трябва да подрежете а малко растения, потърсете насекоми или гризачи и напълно изкоренете развитието на плевели във вашата градина. Обичам да използвам градинарско оборудване, за да улесня ежедневните задачи. За да отглеждате свежи, богати на хранителни вещества продукти чрез органично градинарство, е важно да поддържате духа си бодър. Бъдете щастливи и продължавайте да се самоусъвършенствате!