Въпреки че градинарството е любима дейност, не всеки има време да подобри нашите външни площи поради нашия забързан начин на живот. Следователно как можем да предложим на нашия пейзаж грижите, които той изисква?

Gardena е предоставила десет идеи за плевене, поливане и грижа за тревата, за да ви помогне да извлечете повече от вашата градина, за да направите всеки в страната по-разбиращ градинар.

Поливане

1. Продължете да навлажнявате равномерно цветни лехи. Само веднъж или два пъти седмично, моля.

2. По-малко вода се изпарява при поливане на растенията вечер или рано сутрин, когато почвата е по-студена, отколкото когато е гореща.

3. За да предотвратите растежа на мухъл, избягвайте да поливате главите или листата на растенията и поливайте леко, за да предотвратите увреждане.

4. Ако сте ходили много, помислете за поливна система. С контрол на водата те могат да регулират количеството влага в почвата и по този начин да пропускат повече или по-малко в зависимост от това как се чувства земята.

морава

5. Пазете тревата си от слънцето; докато температури до 26 °C могат да насърчат развитието, всичко над 30 °C го спира. Избягвайте да косите тревата твърде късо, ако температурата се повиши; вместо това го оставете на височина от приблизително пет сантиметра, което ще го предпази от слънцето и ще спре изсъхването на почвата.

6. Използвайте компютърна система за управление на водата, за да поливате тревата си през тези нелюбезни часове. Най-доброто време за напояване на тревата е между 4 и 8 сутринта.

7. Използвайте 10-15 литра вода на квадратен метър при поливане на тревата като общо правило; прекомерното поливане може да доведе до растеж на мухъл.

Плевели

8. Засадете гъсто легла, за да ограничите наличното пространство за растеж на плевелите, което ще попречи на зарастването на плевелите.

9. Мулчирането спира покълването на семената на плевелите.

10. Ако вече има плевели, отървете се от причината. Използвайте сватбена мистрия, за да стигнете до корените.

Ixora цъфти през цялата година на пряка слънчева светлина и е роден в по-топлите райони на планетата, където замръзването е рядкост. Ixora е растение, произхождащо от Индия и е засадено в цяла Азия от хилядолетия. Има различни имена в различни части на света и има религиозно и културно значение. Шива се нарича с научния термин Ixora, португалски превод на санскритската дума Isvara, което означава Господ. Според някои източници Иксора е свещено растение за богинята Парвати, чието име е Исвари.

Ixora е род от семейство Rubiaceae с повече от 500 вида. Развива се в мъничък храст и през цялата година огромни гроздове от червени, жълти, бели, розови или оранжеви цветове стърчат от вечнозелената зеленина като бутерчета. Растението има овални, твърди, кожени, лъскави листа, израстващи върху вдървесени стъбла.

Ixora’s може да се стартира и отглежда целогодишно, въпреки че е по-трудно да се грижи за тях на закрито и да продължат да цъфтят, отколкото на открито на пълно слънце. Във всеки случай те имат бавен растеж и се нуждаят от търпение и внимателно подрязване, за да се развият в голям красив храст с цветни гроздове, които цъфтят през цялата година.