Тревата е важна част от всяка градина. Кои са ключовете към доброто засаждане и как го засаждате?

Може всички да имаме прекрасна градина, ако се научим как да отглеждаме трева и следваме някои от мерките, които експертите предлагат, за да гарантираме, че тя се роди здрава и силна. За да го поддържате божествено, се предлагат различни семена, хляб, материали, оборудване и съвети.

Материали за засяване на тревни семена

Първо, трябва да подготвите почвата, като следвате няколко прости стъпки. Трябва също да имате под ръка някои материали, за да улесните задачата.

Необходими са ви само няколко артикула, всички от които са лесно достъпни. Най-добре е да проверите отново дали ги имате, преди да започнете тази задача.

материали

Семена от трева (сортът по ваш избор).
Лопата и гребло са инструментите на търговията.
Ръкавици за градинарство
Земя, която е богата на хранителни вещества.

Какъв е най-добрият начин за подготовка на почвата за сеитба?

Най-важният фактор е почвата да е здрава и че земята може да абсорбира вода, без да се натежава. Трябва да е рохкава, за да се отцеди ефективно, а най-лесният начин да постигнете това е да го смесите с пясък.

Ще ви дадем няколко насоки как да подготвите земята правилно:

Изкопах до 15 до 20 см в земята. Можете да го навлажните, за да улесните работата с него.
Премахнете плевелите, корените, камъчетата и други материали, които откриете, както и плевелите и корените от други растения.
Напръскайте площта с неостатъчен хербицид, за да гарантирате, че няма останали плевели, които биха могли да попречат на правилния растеж на тревата.
Загребете нивото на земята, за да избегнете натрупването на водни басейни и почвата да не се оттича правилно.
След това, за да подпомогнете дренажа, нанесете слой пясък върху повърхността.
Накрая покрийте матрака със слой здрава почва, за да създадете меко, пухкаво легло, което насърчава растежа.

Техники за засаждане на трева

След като сте подготвили почвата, е време да започнете да засаждате. Ще ви научим как да го правите един процес в даден момент:

Фалшива сеитба: Преди да започнете, трябва да извършите фалшива сеитба, за да потвърдите, че почвата е в добра форма. Процедурата включва поливане на тази земя в продължение на няколко дни, за да покълнат останалите семена.
Плевене: плевелите най-вероятно ще процъфтяват през тези дни. За да направите път за тревата, която ще засадите, ще трябва да ги премахнете и да се уверите, че почвата е много чиста. Тази стъпка е от решаващо значение, защото плевелите ще лишат новата ви реколта от хранителни вещества, ако не ги изкорените.
Торене: Създайте свободна, подхранваща възглавница за оттичане на водата, като наслоите 5 до 7 см слой тор със смес от пясък и почва.
Разгребете почвата, сякаш използвате плуг, за да създадете областите, където ще изсипете семената, след това я преобърнете, за да я изравните и се уверете, че е равномерна.

Време е да сеете сега, след като сте завършили тази стъпка. За да направите това, не забравяйте, че тревните семена се разпръскват на ръка на шепи навсякъде.

Започнете да се разпространявате по периметъра на парцела и си проправете път през останалите. Правете го в една и съща посока всеки път. След това, в напречна посока, направете второ преминаване, за да се уверите, че цялата земя е добре покрита.

Време е да приготвите компост с бавно освобождаване за укрепване на прясно образуваната трева, когато тревата нарасне с 2 до 3 см.

Имайте предвид, че ако тревата расте неравномерно или има места, където не се включва, ще трябва да бъдете засеяни, докато всичко не бъде напълно покрито.

Кога трябва да се сее трева?

Тревните площи, подобно на други растения, се засаждат най-добре през есента и пролетта. Оставете зимния сезон да премине, защото ниските температури и слана изгарят нежните издънки, забавяйки растежа.

Това може да се различава в зависимост от специфичните качества на всяко място. Някои места запазват летните горещини за по-дълго, което позволява по-бърз растеж.

Как да подредим хлябове за морава

За да засадите тревните хлябове, трябва да подготвите земята по същия начин, както бихте направили, ако сеете семена: трябва да я поливате, за да се развият плевелите и да бъдат премахнати. Основната разлика е, че вместо да разпръснете семената, ще подредите наличните тревни хлябове на квадрати или на рула.

За да поставите правилно тревния хляб, уверете се, че те са един до друг, на достатъчно разстояние и на една и съща височина, така че дюшекът от трева да расте равномерно.

За предпочитане е да използвате остра права лопата или нож, за да нарежете хляба или рулото, ако не можете да покриете цялата площ. Оставете го както е, за да запълните празнините, които са останали отворени. Трябва да приспособите измерванията към вашите специфични изисквания.

След като направите това, ще трябва да изпълните три основни стъпки:

Навийте ставите на питките заедно с валяк, за да осигурите добро прилягане.
Всеки ден, сутрин или вечер, пийте много вода. Никога не се излагайте на пряка слънчева светлина.
След като засадите хлябовете, не бихте ли могли да ходите по тях 15 до 20 дни?

Какъв вид трева да изберете?

Въпреки че има много различни видове трева, някои са по-известни от други поради лекотата на растеж и естетическа стойност. Ето няколко популярни избора, които функционират добре у нас:

Фината трева (Cynodon dactylon) е вид бермудска трева. Това е най-популярният вид в градини, обществени паркове и спортни стадиони.
Paspalum notatum (Baha Grass) е трева с дебели, тъмнозелени листа. Освен това поддържа трафик и тъпчене, тъй като расте с много дълбоки корени.
Кикуйю (Pennisetum clandestinum) е груба трева с широколистна. Може да устои на солените температури на брега, като същевременно се справя добре с жегата и сушата. Тъй като расте толкова бързо, трябва да се подстригва често.
Agrostis (Agrostis stolonifera): Agrostis stolonifera е най-разпространената трева на голф игрищата и се използва за направата на зелени. Това е фина трева с много близък косъм. Освен това не придобива жълт цвят и има вид на килим.
Власатка (Festuca arundinacea) е многогодишна трева, която може да расте във всеки климат. Освен това изисква малко поддръжка и е силно устойчив на пешеходен трафик.
Ray-Grass (Lolium perenne) е бързорастяща трева с фини листа и набъбва в гъста, яркозелена козина, докато узрее. Важен факт: изисква много вода.

Като всяко друго растение, моравата изисква специално внимание. Важно е да запомните да не го поливате на пряка слънчева светлина, тъй като това може да причини изгаряне на корените му.

Следвайки тези насоки, ще забележите как вашата градина излъчва усещане за спокойствие, като същевременно украсява дома ви с най-красивите естествени тонове.