Стайните растения в офиса могат значително да подобрят качеството на въздуха. В зависимост от количеството пространство, което имате, може да искате да изберете едно от тези стайни растения с ниска поддръжка, които ще растат и ще изглеждат страхотно през цялата година!

Растения от рода Calathea

Растенията калатея са едни от най-простите стайни растения, за които трябва да се грижите. Ярко оцветените листа на това растение го правят отличен избор за декорация на офис. Също така е доста лесно да се култивира. По-специално, медальонът Calathea е фантастичен вариант. Изисква много малко поддръжка, въпреки че трябва да се полива редовно. Най-хубавото на това растение е, че има репутация за пречистване на замърсители на въздуха в помещенията и производство на влага в околната среда.

Сукуленти

Сукулентите са чудесен избор за вашето работно място. Те са лесни за грижа и не изискват много внимание или слънчева светлина. Ако искате вашите сукуленти да са по-пъстри и пълни, можете да ги поставите на слънчево място, но те ще виреят при подходящо изкуствено осветление.

Растението Jade е добър избор, но растението за сок от алое вера също е добра алтернатива, защото е лесно за отглеждане и не се грижи много като другите растения. Също така, имайте предвид, че сукулентите трябва да се поливат само веднъж седмично (ако е необходимо).

Кактус за Коледа

Коледният кактус е хубаво растение, което се справя добре в среда с ниска осветеност и е доста удобно, защото поддържа въздуха ви чист, като същевременно контролира нивата на влажност. Това растение предлага красиви розови или червени цветове, които продължават през цялата година.

Не е нужно да го поливате често; оставете почвата да изсъхне, преди да я поливате отново. Ако търсите нещо малко по-живо от зелено, това може да е правилният избор! Заради червените си цветя това растение е особено идеално за украса на вашия офис по време на празниците.

Растение, което прилича на паяк

Растението Spider е просто растение за грижа и е необходимо само малко количество вода, за да процъфтява. За по-добър растеж премахвайте редовно по-старите листа, но освен това, това растение процъфтява, когато бъде оставено само.

Уверете се, че получава достатъчно слънчева светлина, така че листата да останат зелени, а не жълтеникави. Хубавото на това растение е, че можете лесно да го разделите на няколко растения паяк! Ако търсите нещо компактно, което да пасне на бюрото ви или искате повече от едно стайно растение, което да украсява вашия офис, това е добър вариант. Той също така процъфтява в среда с ниска осветеност, така че няма да умре, ако го държите близо до екрана на компютъра.

Хоя

Растението Хоя, често известно като восъчно растение, е растение с ниска поддръжка. Тъй като това стайно растение процъфтява при слаба светлина, то е идеален избор, ако вашият офис не получава много слънчева светлина. Трябва да поливате почвата всяка седмица и да се уверите, че листата не изсъхват и не се чупят.

Прекрасното нещо на това растение е, че филтрира въздуха, така че можете да си починете, знаейки, че качеството на въздуха в помещението ще се подобри, докато е във вашия офис! Тъй като това растение е отровно, можете ли да го държите далеч от домашни любимци?

Ivy на английски

Тъй като расте в пълзяща форма, която изглежда прекрасно срещу стена, английският бръшлян е особено отличителен за стайно растение. Този вид бръшлян може да се катери вертикално, но можете лесно да го научите да лежи плоско върху повърхността на стените ви, ако не искате.

Освен това е много лесно да се поддържа и отнема много малко слънце или вода! Все пак трябва да внимавате върху листата, за да сте сигурни, че не започват да изсъхват, защото ако го направят, качеството на въздуха във вашия офис ще пострада. Това растение вирее близо до врати и прозорци, където има повече въздушен поток, което прави растенията в офиса ви още по-полезни!

Гераниум Айви

Всеки, който търси стайно растение, което може да помогне за подобряване на качеството на въздуха в офиса, може да помисли за Ivy Geranium. Тъй като това растение абсорбира замърсители във въздуха, няма да се притеснявате за опасни ЛОС, които се задържат във въздуха, където ще ги вдишвате! Освен това е невероятно лесна за поддръжка и изисква умерена слънчева светлина.

Трябва да го поливате редовно (веднъж или два пъти седмично) и да го поставяте близо до място с достатъчно бриз, за ​​да предпазите листата от изсъхване. Когато се засади близо до широки прозорци с непряко слънчево греене, той процъфтява. Бръшлянският здравец расте бързо, така че вероятно трябва да изберете нещо друго, ако искате нещо по-малко.

Лили, желая ти мир.

Лилията на мира е друго отлично стайно растение за вашия бизнес. Вирее в среда с ниска осветеност, така че ако трябва да го поставите близо до прозорец, където няма да влиза много светлина, това е растението за вас! Трябва обаче да се уверите, че почвата не изсъхне напълно, тъй като това може да попречи на растежа на вашето растение.

Красиви бели цветове цъфтят на стъбла с височина най-малко 2 фута на лилията на мира. Ако чакате начин да подобрите качеството на въздуха в офиса си, като същевременно поддържате тиха атмосфера (идеален за отворени офиси!), това може да е това, което търсите.

Стайните растения са чудесен вариант за вашия офис, особено ако искате да сте екологично съзнателни. Те ще направят офиса ви да изглежда по-професионален и изискан, но също така ще помогнат за подобряване на качеството на въздуха!

Има много опции за стайни растения с ниска поддръжка, от които можете да избирате, без да се притеснявате за поливане или мъртви листа, в зависимост от това колко светлина имате достъп във вашия офис. Все пак трябва да проверите дали имате достъп до вода там, където се намирате, тъй като това може да повлияе на това кои растения могат да функционират най-добре във вашето местоположение!