Ако никога преди не сте имали градина, но наскоро сте започнали да мислите за такава, или ако сте имали такава от известно време, но не сте сигурни как да я поддържате в добра форма, ето списък с практически предложения, които да ви помогнат култивирайте градината на вашите мечти.

Поливане

Поливането е най-критичният компонент в градината, тъй като поддържа влажни лехите с растения. Страхотното време за поливане на вашите растения е рано сутрин, между 4 и 8 сутринта или късно вечерта. Ето защо през тези времена почвата е по-хладна, намалявайки вероятността от изпаряване. Поливането трябва да се извършва най-много два пъти седмично.

Торене

Допълвайки почвата с важни хранителни вещества, торът подпомага растежа на вашето растение. При торене използвайте само оборски тор, който е отлежал най-малко шест месеца. Това е така, защото новите отпадъци имат голямо количество азот, което уврежда растенията. Торът от кучета, прасета и котки също трябва да се избягва, тъй като може да съдържа паразити, които са опасни за хората.

Светлина

Това е най-добрата характеристика, тъй като позволява на вашите растения да произвеждат храна (фотосинтеза). Уверете се, че вашата градина получава поне 8 часа пряка слънчева светлина всеки ден, независимо къде я поставите. Въпреки това, когато температурата надвиши 85 градуса в горещо време, растежът на растението може да бъде възпрепятстван. При обстоятелства като тази не подрязвайте тревата по-къса от 2 инча, за да предпазите почвата от слънцето.

Подрязване

Подрязването е методът за премахване на обрасли или мъртви стъбла за насърчаване на нов растеж. Растенията изискват различни количества резитба по различно време и резитбата се извършва най-добре след като цъфтежът е избледнял в някои случаи и преди в други. Уверете се, че сте измислили най-доброто време за подрязване на вашите растения и след това следвайте.

Дренаж на почвата

Освен това, твърде много влага насърчава растежа на мухъл; също така запушва дихателната система на вашето растение. Корените изискват кислород, за да процъфтяват, което е трудно да се получи, когато съдържанието на вода в почвата ви е твърде високо. Обърнете внимание на това колко добре се дренира вашата почва и, ако е необходимо, опитайте се да подобрите състоянието на вашата почва.

Периоди на растеж

Това знание е жизненоважно за всички растения във вашата градина, за да знаят кога да ги засадят и кога да не ги произвеждат.

Климатът

Растенията са по-подходящи за определен климат и географски райони, отколкото други. Откриването кои растения процъфтяват във вашата среда и регион може да направи процеса на градинарство много по-плодотворен.

Засаждане

Уверете се, че разбирате идеалните сезони за засаждане на растенията, които искате да отглеждате, и че ги следвате докрай. Това ще насърчи вашите растения да растат по здравословен и балансиран начин. Също така, не копайте и не засаждайте във влажна почва, защото структурата на почвата ще бъде увредена.

Разстояние

Когато засаждате, обърнете внимание на това как са разположени растенията, за да избегнете нездравословна конкуренция за светлина, вода и хранителни вещества.

Плевене

Плевелите възпрепятстват здравия растеж на вашите растения и единственият начин да се отървете от тях е да ги отрежете в корените или стъблото. Въпреки че ръчното плевене и окопаване са най-успешните сватбени техники, мистрия за плевели, тримери и храсторези също ефективно премахват плевелите. Лехите с растения трябва да бъдат опаковани с минимално пространство между тях, за да се избегне растежа на плевелите.

Последни мисли

Домашната градина може да внесе малко изтънченост във вашата стая, като същевременно направи фантастично първо впечатление на посетителите. Да направиш градина е едно, но да я поддържаш е друго. Независимо дали сте начинаещ или опитен градинар, изброените по-горе идеи трябва да ви бъдат полезни.